Paella met kip en garnalen

home > hoofdgerechten > Paella met kip en garnalen

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan chorizo zachtjes uitbakken. Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4-5 min. lichtbruin bakken. Ui en tomaat 2 min. meebakken. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 min. zachtjes gaarsudderen. Paprika, sperziebonen en gele rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. Garnalen door paella scheppen en 2-3 min. meewarmen. Peterselie erover strooien. Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.





Ingrediënten voor 4 personen

2 tomaten, 100 g chorizo in kleine blokjes, 600 g kipkluifjes, 1 ui gesnipperd, 2 theel. milde paprikapoeder, 2 theel. gedroogde oregano, 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten), 1 grote rode paprika in blokjes, 250 g sperziebonen schoongemaakt en gebroken, 325 g gele rijst, 100 g jumbogarnalen, 2 eetl. fijngehakte peterselie