Pichelsteiner

home > hoofdgerechten > Pichelsteiner

Beide vlees soorten in stukjes snijden, de worteltjes, schoonmaken, wassen, in plakjes snijden. De aardappels schillen, wassen, klein snijden, de boter laten smelten, het vlees daarin onder regelmatig omkeren, lichtbruin bakken, knoflook pellen, uitpersen, de uien pellen, halveren, in plakjes snijden, vlak voordat het vlees voldoende bruin is, knoflook en ui toevoegen, even meebakken, met zout, peper, de majoraanblaadjes, de lavasblaadjes op smaak brengen. De groenten, de aardappels en het vleesbouillon toevoegen, het gerecht in ca. 1 uur gaar laten koken, met peterselie bestrooien. Lekker met roggebrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g schapenvlees (zonder bot), 250 g varkensvlees (zonder bot), 250 g worteltjes, 375 g aardappels, 250 g witte of savooiekool (schoon gewicht), 3 eetl. boter, 1 teen knoflook, 2 uien, ½ l vleesbouillon, zout, peper, fijngewreven majoraanblaadjes, fijngewreven lavasblaadjes, gehakte peterselie