Preitaart

home > hoofdgerechten > Preitaart

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeegplakjes in circa 10 min. ontdooien. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg. Snij de prei in halve rondjes (prei halveren en dan snijden) en was deze goed in een vergiet. Bak het gehakt in een koekenpan met een beetje boter goed rul en voeg naar smaak peper, zout en kerrie toe. Voeg de fijngesnipperde ui en de in kleine stukjes gesneden paprika toe. Roer alles goed door. Doe er steeds een handje prei bij en naar smaak peper, zout en kerrie (bij te veel kerrie wordt het steeds heter van smaak). Zorg dat de prei goed slinkt. Laat de maïskorrels even uitlekken, doe die als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bladerdeegbodem. Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas overheen. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in circa 45 min. goudbruin.





Ingrediënten voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg, boter om in te bakken en in te vetten, 1,5 kg prei, 350 g gehakt, peper, zout, kerrie, blikje maïs, 1 fijngesnipperde ui, 1 in kleine stukjes gesneden rode paprika, geraspte kaas, springvorm Ø 22 cm