Ragoût atelier

home > hoofdgerechten > Ragoût atelier

Was de champignons, verhit de port en smoor daarin de champignons gaar. Snijd de runderfilet in dobbelstenen, strooi daar zout en peper over, werk ze even om en haal ze door de bloem. Laat in een braadpan wat boter of margarine smelten en braad daarin de dobbelstenen vlees aan, neem ze daarna uit de pan. Pel de tomaten (even onderdompelen in kokendheet water) en snijd ze in vieren. Schil en snipper de ui. Smoor tomaten en uien in de pan met het vet waarin de runderfilet heeft gebraden, gaar. Voeg hier nu de port met champignons en vervolgens de runderfilet en de in dobbelstenen gesneden ossetong. Laat dit alles tezamen nog zo’n 8 min. stoven, vooral niet te lang, en voeg op het laatst de gepelde en in schijfjes gesneden bananen erbij en maak de saus met nog een scheutje port af. Mocht de saus te dun zijn, dan met wat aangelengde maïzena binden. Rijst en groene sla zijn hier lekker bij. Dit gerecht kan tevoren gemaakt worden, dat het alleen nog 8 min. moet stoven en dan afgemaakt moet worden. De rijst koken en op stoom warm houden, de sla is ook tevoren te maken.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g champignons, 400 g runderfilet, 1 glas rode port, zout, peper, bloem, boter of margarine, 4 tomaten, 1 grote ui, 200 g gekookte gerookte ossetong, 2 bananen, maïzena