Rijst met bonen en ananas

home > hoofdgerechten > Rijst met bonen en ananas

Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Ui, paprika en rode peper 3-4 min. zachtjes fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Oregano en rijst erdoor roeren en 1 theel. zout toevoegen. Kokosmelk en 200 ml water erbij schenken. Rijst afgedekt 10 min. zachtjes koken. In zeef kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Bonen, ham en ananas door rijst scheppen. Rijst in nog 5 min. afgedekt zachtjes gaarkoken. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met een groene salade met blokjes mango.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rode peper, 3 eetl. olie, 1 grote ui gesnipperd, 1 grote rode paprika in blokjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 2 theel. gedroogde oregano, 300 g Surinaamse rijst, 400 ml kokosmelk, 1 blik rode kidneybonen (400 g), 150 g (achter)ham in dunne reepjes, 4 schijven ananas (uit blik) in kleine stukjes