Romeinse tomatenstoofpot met kip

home > hoofdgerechten > Romeinse tomatenstoofpot met kip

Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en verdeel de stengels in kleine stukjes. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en verdeel ze in partjes. Bestrooi de kip met de Italiaanse keukenkruiden. Verhit de olijfolie in een braadpan. Braad de kippenpoten of de drumsticks in 5 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook en de bleekselderij 5 min. Voeg peper en zout toe. Schep de courgetteplakjes en de tomaten erdoor en bak deze 5 min. mee. Leg de kippenpoten of de drumsticks erbij en giet de wijn erover. Stoof met de deksel op de pan zachtjes 30 min.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien, 2 teentjes knoflook, ½ struik bleekselderij, 2 courgettes, 500 g vleestomaten, 4 kippenpoten of 8 drumsticks, 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden (oregano, basilicum, tijm), 3 eetl. olijfolie, peper, zout, 2 dl. witte wijn