Savooiekool met lamsvlees eenpansgerecht

home > hoofdgerechten > Savooiekool met lamsvlees eenpansgerecht

De buitenste bladen van de savooiekool verwijderen, de kool in vieren snijden, wasse, in dunne reepjes snijden. De prei schoonmaken, wassen, in dunne ringen snijden. De wortels schoonmaken, schrappe, wassen, in dunne plakjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in plakjes snijden. De botten van het vlees verwijderen, en in blokjes snijden. De klein gesneden spek uit bakken in een braadpan, de lamsvleesblokjes toevoegen, met wat zout en peper op smaak brengen, rondom aanbraden. De uien schoonmaken, snipperen, en bij het vlees doen. Meebakken de koolreepjes, preiringen en de wortelschijfjes toevoegen, door het vlees roeren, met nog wat zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen. De gehakte tijmblaadjes erdoor roeren, de aardappelschijfjes erop leggen, ca 5 dl. vleesbouillon erover gieten (aardappelschijfjes mogen niet geheel onder de bouillon staan). De aardappelschijfjes met zout en peper bestrooien. Zes plakken doorregen spek erbovenop leggen, de deksel op de pan doen en het gerecht in ± 30 á 40 min. gaar laten worden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 savooiekool ca. 400 g, 1 prei, 2 grote wortels, 750 g aardappelen, 750 g lamsvlees (hals), 50 g doorregen spek, 6 plakken doorregen spek ca. 75 g, 2 uien, paprikapoeder, ca. 5 dl. vleesbouillon, gehahte tijmblaadjes, zout, peper