Schapenvleespilaf

home > hoofdgerechten > Schapenvleespilaf

Het schapenvlees in stukjes snijden, de uien pellen, halveren, in stukjes snijden, de selderij schoonmaken, wassen, klein snijden. De tomaten even in kokend water leggen, laten schrikken in koud water, ontvellen, de steelaanzetten wegsnijden, de tomaten in stukken snijden. De paprika halveren, steel en zaadlijsten verwijderen, de paprika wassen, in reepjes snijden. De boter verhitten, het vlees daarin bruin bakken, de groenten toevoegen, even laten meestoven, zout, paprikapoeder, het uitgeperste knoflookje, en de tijmblaadjes toevoegen. Het water erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 20 min. laten koken. De rijst toevoegen, in 20-25 min. gaar laten koken, het gerecht met zout op smaak afmaken. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g schapenvlees, 2 uien, 200 g selderij, 200 g tomaten, 1 groene paprika, 150 g rijst, 2 eetl. boter, zout, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, fijngewreven tijmblaadjes, ¾ l water