Spekjescake

home > hoofdgerechten > Spekjescake

Voor basisbeslag: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gist door de gezeefde bloem. Roer in een aparte schaal de eieren los, voeg olie, melk, zout en peper toe en meng dit alles luchtig.door elkaar. Schep dit mengsel door de bloem en klaar is het basisbeslag.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kleingesneden spekjes even uit in een droge koekenpan. Snijd de geitenkaas in stukjes en meng ze met de tijm, de uitgebakken en afgekoelde spekjes en eetlepel honing door het basisbeslag. Roer voorzichtig tot een gladde massa ontstaat. Giet dit beslag in een ingevette bakvorm en bak in het midden van de oven op 180°C in ongeveer 40 min. gaar. Bedruip de plakken cake na afkoelen met een eetlepel honing.

Tips:
Hartige cake vormt samen met een groene, frisse salade een smakelijke combinatie. Ook tapenade en dipsaus gaan goed samen met hartige cake.

Een te warme oven geeft een “kam” bovenop de cake. De cake barst dan open. Als dat gebeurt, moet u de
oven de volgende keer dus iets lager instellen.





Ingrediënten voor 4 personen

Basisbeslag voor hartige cake: 250 g patentbloem, half zakje gedroogde gist van 7 g (3,5 g, gist per 250 g bloem), 3 eieren, 100 ml plantaardige olie ( bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie), 100 ml melk, een snuf zout

Voeg toe: 150 g verse geitenkaas, 100 g in blokjes gesneden spek, 2 el verse tijm of 1 el gedroogde tijm, 2 el honing, zout naar smaak, versgemalen peper