Stamppot rauwe spinazie met spek

home > hoofdgerechten > Stamppot rauwe spinazie met spek

Aardappels schillen, in grove stukken snijden en wassen. In weinig water met zout aardappels in 15-20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Spekplakjes halveren en op bakplaat uitspreiden. Takken met trostomaatjes in stukken knippen en naast spek leggen. Bakplaat onder hete grill schuiven en in 6-8 min. roosteren tot spek knapperig is en schil van tomaatjes barst. Aardappels afgieten en met melk em boter tot smeuïge puree stampen. Bosuitjes en spinazie erdoor scheppen en stamppot op laag vuur door en door verwarmen. Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Stamppot op vier borden scheppen. Spek en tomaatjes erop leggen.





Ingrediënten voor 4 personen

1¼ kg kruimige aardappels, 125 g ontbijtspek, 500 g cherrytrostomaatjes, 100 ml melk, 25 g boter, 3 bosuitjes in dunne ringetjes, 600 g panklare spinazie, zout, versgemalen peper, nootmuskaat