Thaise varkensreepjes met ananas

home > hoofdgerechten > Thaise varkensreepjes met ananas

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en vlees al omscheppend ca. 4 min. bakken. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Aan vlees toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken. Saus toevoegen en goed doorwarmen. Ananas laten uitlekken, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bestrooien met peper en suiker en ca. 2 min. vlak onder hete grill suiker laten karamelliseren. Mie over twee borden verdelen. Vlees met saus erop scheppen. Ananas ernaast leggen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g Chinese eiermie, 2 eetl. olie, 250 g Thais gekruide varkensreepjes, 2 groene paprika’s, ½ potje zoetzure saus (à 400 g), 4 ananasschijven op sap, versgemalen peper, 2 eetl. bruine basterdsuiker