Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

home > hoofdgerechten > Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

Week het broodkruim in ¼ dl. witte wijn. Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen). Pel de uien en snipper deze. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze even uit de pan. Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten. Voeg de rest van de wijn toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees. Verwarm nog 15 min. met deksel op de pan. Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de gehaktballetjes bij de rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

700 g rundergehakt, 1 kopje broodkruim, 1 dl. droge witte wijn, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree, 1 mespuntje gemalen kardemom, 400 g gele rijst