Varkenshaas met appel

home > hoofdgerechten > Varkenshaas met appel

Dep het vlees droog met keukenpapier, vouw de puntjes aan het uiteinde van de varkenshaasjes om en steek ze vast met een cocktailprikker. Roer de olie met de koriander, de komijn en zout en peper door elkaar, schenk de kruidenolie over het vlees, wrijf het goed in en laat het 15 min. afgedekt marineren. Pel de knoflook en pers hem boven de yoghurt uit. Roer er de mayonnaise met de bieslook en zout en peper naar smaak door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten van ± 1 cm dik. Verhit een grillpan en rooster de varkenshaasjes in 10-12 min. rondom bruin en rosé, neem ze uit de pan en houd ze warm. Rooster de appelparten ± 5 min. aan beide kanten, totdat ze mooie bruine streepjes hebben. Serveer het vlees met de appel en het sausje. Lekker met couscous met doperwtjes, ui en citroen





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkenshaas, 2 eetl. olijfolie, ½ theel. korianderpoeder, ½ theel. komijnpoeder, 1 teentje knoflook, 6 eetl. yoghurt, 3 eetl. mayonnaise, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 2 groene appels, snufje zout en peper, keukenpapier en cocktailprikkers