Varkenshaas-preicurry

home > hoofdgerechten > Varkenshaas-preicurry

Snijd de varkenshaas in smalle reepjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schil de gemberwortel en rasp deze. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle reepjes.Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de varkenshaasreepjes, gember, knoflook, prei, ketoembar, kerriepoeder en djinten toe en roerbak 10 min. Meng de yoghurt met maïzena, paprikapoeder en zout, schep dit door de varkenshaas en prei en stoof zachtjes 15 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Serveer het gerecht, bestrooid met koriander. Lekker met pandanrijst of basmatirijst.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g varkenshaas, 2 (vlees- of tros) tomaten, 3 cm gemberwortel of 1 eetl. gehakte gembersnippers op siroop, 2 teentjes knoflook, 400 g prei, 3 eetl. wok- of zonnebloemolie, 2 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 theel. kerriepoeder, ½ theel. gemalen komijn (djinten), 2,5 dl volle yoghurt, 1 eetl. maïzena, 1 theel. paprikapoeder, zout, 2 eetl. gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd