Varkenshaasjes in romige preikaassaus

home > hoofdgerechten > Varkenshaasjes in romige preikaassaus

Prak de geitenkaasjes fijn. Roer de slagroom en maïzena door elkaar en roer dan de kruimels geitenkaas erdoor. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ongeveer 20 min. gaar. Schep de varkenshaasjes uit de pan. Snijd ze in 4 stukken van gelijk gewicht. Dek het vlees af met aluminiumfolie om het warm te houden. Roer de aanzetsels los van de bodem van de pan. Giet het slagroommengsel bij het braadvet en breng aan de kook. Voeg de gesneden prei toe. Roer alles met een garde goed door tot er een gladde saus ontstaat. Verdeel de varkenshaasjes over de borden. Schep de preikaassaus over het vlees. Serveer er gekookte worteltjes en gebakken paddestoelen bij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kleine zachte geitenkaasjes ca. 100 g of mon chou of feta, 250 ml slagroom, 1 volle theel. maïzena, 1 prei, 50 g boter, 2 varkenshaasjes totaal gewicht ca. 500-600 g, zout, versgemalen peper