Varkenskarbonades met gebakken appel en cider

home > hoofdgerechten > Varkenskarbonades met gebakken appel en cider

Schil de appels. Steek de klokhuizen er met behulp van een appelboor uit. Snijd de appels in dikke plakken. Leg de plakken in een kom met water waaraan het citroensap is toegevoegd, zodat de appelschijven niet verkleuren. Snijd de gepelde ui in dunne ringen. Zet twee koekenpannen klaar. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen in enkele min. zacht en lichtbruin. Schep de uiringen uit de pan. Bak vervolgens de karbonades snel aan beide kanten aan. Voeg eventueel wat extra boter toe. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees op een matige hittebron ongeveer 5 min. per kant. Verhit de rest van de boter in de tweede koekenpan. Haal de appelschijven uit het water en dep ze droog. Bak de appelschijven aan beide kanten op een middelmatige hittebron lichtbruin. De schijven moeten stevig blijven. Haal de gare karbonades uit de pan. Giet de cider in de pan en voeg de uiringen toe. Roer de aanbaksels los van de bodem en verwarm de cider. Verdeel de appelschijven, karbonades en uiringen over de borden. Giet de ciderjus eroverheen. Lekker met gekookte sperziebonen en krielaardappeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 appels, 2 eetl. citroensap, 1 ui, 50 g boter, 4 varkenskarbonades, zout, versgemalen peper, ca. 350 ml cider (droog of medium)