Vlaamse spitskoolschotel

home > hoofdgerechten > Vlaamse spitskoolschotel

Pel de uien en snipper ze. Maak het teentje knoflook schoon. Schrap de wortel en snijd deze in dunne plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de boter. Roerbak de groenten 5 min. totdat ze lichtbruin zijn. Schep de tomatenpuree erdoor. Schaaf de spitskool en kook deze 5 min. in water met zout. Giet de kool af en laat deze goed uitlekken. Bak de spekblokjes in een koekenpan. Voeg de kool met de spekjes bij de gebakken groenten en schep goed door. Voeg de knoflook, de kruidnagels en de laurierblaadjes, de tijm en het bier toe en stoof 20 min. Bak de saucijsjes in de rest van de boter bruin en bestrooi ze met peper en zout. Serveer ze op de koolschotel. Lekker met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel, 1 rode paprika, 100 g boter, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 kg spitskool, zout, 150 g magere gerookte spekblokjes, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, 1 flesje bier, 500 g saucijzen, peper