Westfaalse schotel

home > hoofdgerechten > Westfaalse schotel

De spek in1 l water aan de kook brengen, ca 45 min. laten koken. De sperziebonen punten, wassen, in stukjes snijden, de wortel schoonmaken, schrappen, wassen, in blokjes snijden, de aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden. De appels en de peren, schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen, in schijfjes snijden. De sperziebonen, de wortels, de aardappels, en de appels en peren in de bouillon doen, met zout en peper op smaak brengen, in 20 á 30 min. gaar koken. Het spek uit de pan nemen, klein snijden, terug in de bouillon doen, verwarmen, met zout, en peper en azijn op smaak afmaken. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g doorregen spek, 1 l water, 500 g sperziebonen, 250 g wortels, 500 g aardappels, 2 appels, 2 peren, zout, peper, azijn