Wortelstoofpot

home > hoofdgerechten > Wortelstoofpot

De bonen wassen, in 12-24 uur weken, in het weekwater aan de kook brengen, in ca. 1 uur gaar koken, laten uitlekken, het vlees in stukjes snijden, de worteltjes schoonmaken, schrappen, in stukjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, 3 eetl. boter verhitten in een braadpan, het vlees onder regelmatig keren lichtbruin bakken. De braadworstjes in een koekenpan met 1 eetl. boter even om en om bruinbakken, eruit halen, in dunne plakjes snijden. De uien pellen, snipperen, toevoegen, even meeverwarmen, met zout, peper op smaak brengen, de wortel en aardappel toevoegen, aan de kook brengen, in ca. 1 uur gaar laten stoven, de bonen bij de wortelstoofpot doen, de plakjes braadworst toevoegen, meeverwarmen, de stoofpot met peterselie bestrooien. Lekker met bruin stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

75 g witte bonen, ½ l water, 500 g varkensvlees, 2 braadworstjes, 750 g worteltjes, 375 g aardappels, 2 uien, 4 eetl. boter, zout, peper, 3/8 l water, 2 eetl. gehakte peterselie