Zwitserse kalfsrolletjes met lintmacaroni

home > hoofdgerechten > Zwitserse kalfsrolletjes met lintmacaroni

Kook de eieren hard en deel ze in vieren. Vermeng het sausijzenvlees met slagroom en nootmuskaat en strijk een dun laagje van dit mengsel op de met zout bestrooide schnitzels, rol ze op en steek ze vast met een houten prikker. Braad ze aan in hete olie, neem ze uit de pan en fruit hierin het in dobbelsteentjes gesneden spek en de gesnipperde ui. Fruit de tomatenpuree even mee, stuif dan de bloem erover, voeg witte wijn en bouillon toe en laat even aan de kook komen. Leg de vleesrolletjes en de in plakjes gesneden champignons in de saus en laat ze met het deksel op de pan 50 min. smoren. Leg de kalfsrolletjes op een schaal en maak de saus af met wat slagroom. Garneer met de partjes ei. Geef er lintmacaroni en veldsla bij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eieren, 8 dunne kalfsschnitzels á 50 g, zout, gemalen witte peper, 1 paar saucijsjes, 4 eetl. slagroom, nootmuskaat, 250 g champignons, 1 ui, 1 eetl. olie, 25 g gerookt spek, 1 theel. tomatenpuree, 2 theel. bloem, 1/8 l. witte wijn, 1/4 l. bouillon