Kruidige aardappelen au gratin

home > internationale-aardappel-gerechten > Kruidige aardappelen au gratin

Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en Breng op smaak met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat.
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in ruim water met zout (= blancheren).
Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven (± 200°C) en laat het gerecht in ± 45 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.





Ingrediënten voor 4 personen

40 g boter
40 g bloem
1/8 liter melk
1/4 liter kippenbouillon van een tablet
1/2 dl witte wijn
peterselie, bladselderij
bieslook, dille
1 teentje knoflook
zout, peper, nootmuskaat
750 g aardappelen
100 g geraspte kaas