Gehakt-groentebroodje

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehakt-groentebroodje

Maak het gehakt aan volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje of zoals u
gewend bent met ei, beschuit, zout en kruiden.
Hak de soepgroenten zo nodig fijn.
Leg een flink stuk folie op het aanrecht en maak het wat vochtig.
Leg het gehakt erop en strijk het uit tot een rechthoek van ± 15 × 30 cm (dit
gaat het makkelijkst door op het gehakt nog een stuk folie te leggen en het
gelijkmatig uit te drukken).
Verdeel de soepgroenten over het gehakt en rol het geheel spiraalsgewijs tot
een broodje op.
Bak het broodje in ± 45 minuten gaar in een op 190°C voorverwarmde oven.
U kunt het gehaktmengsel verrijken met stukjes champignon, fijne hamblokjes of
stukjes salami.
Dit gehaktbroodje kan ook in de braadpan worden bereid. Laat dan 100 g boter
goudbruin worden en bak het broodje op matig vuur onder een schuin op de pan
liggende deksel in ± 45 minuten gaar. Draai het broodje af en toe voorzichtig
om. Snij het gehakt-groentebroodje in vieren en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gehakt
100 g (boeren)soepgroente
1 zakje gehaktmix