Gehakt-paprika-quiche

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehakt-paprika-quiche

Ontdooi 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze op een met
bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 30 cm doorsnee.
Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij.
Vermeng 500 g kip- of kalkoengehakt met 2 eieren, ½ theelepel zout, peper,
2 eetlepel (rode) pesto, 2 gesnipperde rode paprika’s, 2 eetlepels kappertjes
en 75 g gemalen Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Doe het gehakt over in de vorm en druk gelijkmatig aan.
Snijd 1 groene paprika in dunne ringen, schik deze mooi op het gehakt en druk
licht aan.
Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin en gaar.
Garneer met de blaadjes van 2 takjes basilicum.





Ingrediënten voor 4 personen

5 plakjes diepvriesbladerdeeg
wat bloem
500 g kip- of kalkoengehakt,t 2 eieren, ½ theelepel zout, peper
2 eetlepel (rode) pesto, 2 gesnipperde rode paprika’s, 2 eetlepels kappertjes
75 g gemalen Parmezaanse kaas