Gehaktschijven á la babi panggang

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehaktschijven á la babi panggang

Maak het gehakt aan met peper en zout, gemberpoeder, ei en paneermeel en vorm
er 4 platte schijven van.
Bak deze in de hete boter in ± 10 minuten aan weerskanten bruin en gaar.
Pers intussen de knoflook uit en snipper de gemberbolletjes zeer fijn.
Neem het gehakt uit de pan en roer de knoflook, gember en tomatenpuree door
het achtergebleven braadvet.
Strooi er de bloem over en giet er, onder goed roeren, de bouillon bij.
Laat het geheel tot een saus binden en breng die op smaak met peper, zout en
wat citroensap.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g half-om-half gehakt
peper, zout
1 theelepel gemberpoeder
1 ei
paneermeel
40 g boter
1 teentje knoflook
enkele gemberbolletjes
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel bloem
2½ dl bouillon
enkele druppels citroensap