Gehaktverrassing

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gehaktverrassing

Was de champignons en maak ze schoon.
Breng water met citroensap aan de kook en kook de champignons daar ± 3
minuten in.
Maak het gehakt aan met het in melk geweekte brood, het ei, zout, peper, de
kruiden, het fijngesneden uitje, de uitgeknepen knoflook, de fijngesneden
paprika en de fijngemaakte peterselie.
Beboter een cakevorm en doe de helft van het gehakt erin.
Druk de champignons er rechtop in en vul op met de rest van het gehakt.
Zet de vorm afgedekt in een bak heet water en schuif deze in een op 180°C
voorverwarmde oven.
Laat het gehakt in ± 45 minuten gaar worden.
Til de cakevorm uit de oven, laat eventueel bovendrijvend vet weglopen en
maak de randen los.
Stort het gehakt en snijd het daarna in niet te dunne plakken.





Ingrediënten voor 4 personen

5 reuze-champignons
citroensap
500 g rundergehakt
1½ sneetje wittebrood
melk
zout, peper
1 ei
kerrie- en paprikapoeder
1 uitje
knoflook
½ rode en ½ groene paprika
5 takjes peterselie
boter