Gevulde pompoen met gehakt

home > internationale-recepten-met-gehakt > Gevulde pompoen met gehakt

Schil de pompoen, hol hem uit en kook hem ± 10 minuten.
Bak intussen de fijngesnipperde ui in een beetje boter, pers de knoflook
erboven uit en voeg na een paar minuten het gehakt toe.
Braad dit rul en bruin, voeg dan de in stukjes gesneden tomaten en de kruiden
toe en laat nog even pruttelen.
Maak de béchamelsaus (een witte saus van boter, bloem en melk) en roer daar
een flinke hoeveelheid geraspte kaas door.
Leg de pompoen in een beboterde ovenschaal, vul hem met het gehaktmengsel en
giet de kaassaus erover.
Zet de pompoen ± 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de
bovenkant lichtbruin is.





Ingrediënten voor 4 personen

½ pompoen
500 g gehakt
½ liter béchamelsaus
3 tomaten
zout, peper, paprikapoeder
2 uien
1 teentje knoflook
geraspte kaas