Hollandse gevulde komkommer

home > internationale-recepten-met-gehakt > Hollandse gevulde komkommer

Verwarm de oven voor op 175°C.
Schil de komkommers, snijd ze in de lengte door en verwijder met een lepel de
zaadlijsten.
Pel en snipper de ui fijn, verkruimel de beschuiten en meng dit samen met het
ei door het gehakt.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de komkommers met het gehaktmengsel en wel zo, dat het gehakt evenredig
over de komkommers is verdeeld.
Leg de komkommers op een schaal en zet die in de voorverwarmde oven tot het
gehakt mooi bruin is.
Haal de komkommers uit de oven en bestrooi ze ruimschoots met geraspte kaas.
Zet ze terug in de oven tot de kaas is gesmolten.
Verdeel ze in vieren en serveer ze direct met een aardappelsalade.





Ingrediënten voor 4 personen

2 flinke komkommers
400 g gehakt
200 g geraspte kaas
1 ui
1 ei
2 beschuiten
peper, zout