Normandisch gehaktbrood

home > internationale-recepten-met-gehakt > Normandisch gehaktbrood

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels en haal er met een appelboor het klokhuis uit.
Snipper 1 appel en snijd 2 appels in ringen.
Meng het gehakt met de ui, de gesnipperde appel, een snufje kruidnagel, de
krenten, zout, peper en de jeneverbessen en vorm er een ovaal gehaktbrood van.
Bestrijk dit met 1 eetlepel olie en leg het in de ovenschaal.
Beleg het gehaktbrood diagonaal met plakjes spek en bak het in de oven in ±
40 minuten gaar.
Bak de plakken appel in een koekenpan in 1 eetlepel olie lichtbruin en leg ze
op het gehaktbrood.
Lekker met rode kool of bloemkool.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt
1 fijngehakte ui
3 goudrenetten
gemalen kruidnagel
50 g krenten
zout, peper
4 gekneusde jeneverbessen
2 eetlepels zonnebloemolie
6 plakjes mager gerookt spek