Pittige gehaktballen

home > internationale-recepten-met-gehakt > Pittige gehaktballen

Ontdoe de paprika van het vel (leg hem onder de grill, zodat het vel donker
wordt; vervolgens is het er makkelijk af te halen).
Snijd de paprika in stukjes en snipper de knoflook en het uitje.
Doe het gehakt in een kom, kneed de ui, de knoflook, de paprika, het ei, de
gehaktmix en de sambal er goed door en maak er balletjes van.
Bak de gehaktballetjes op laag vuur in de boter.
Haal de balletjes, als ze gaar zijn, uit de pan en maak van de boter een saus.
Saus:
Doe in de overgebleven boter 2 eetlepels tomatenpuree, ½ glas water en een
theelepel suiker en laat dit even sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g gehakt
½ rode paprika
½ uitje
¼ zakje gehaktmix
1 knoflookteentje
1 ei
een scheutje sojasaus
sambal naar smaak
niet geconcentreerde tomatenpuree (bijv. pomodoro)
suiker