Spaans gehaktbrood

home > internationale-recepten-met-gehakt > Spaans gehaktbrood

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een cake- of broodvorm in en leg de gevulde olijven er gelijkmatig
verdeeld in.
Laat de ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer
zo vochtig is.
Doe het gehakt in een kom.
Snipper de ui.
Leg de sneetjes brood op een bord en giet er wat water over.
Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde
ui, de peterselie, de eieren, het paprikapoeder en peper en zout aan het
gehakt toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan.
Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover.
Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood
in 55 minuten gaar.
Lekker met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g gevulde olijven
1 literblik ratatouille
250 g rundergehakt
250 g varkensgehakt
4 sneetjes witbrood
½ liter water
2 eieren
1 ui
1 eetlepel gehakte peterselie
een snufje paprikapoeder
versgemalen peper, zout