Carpaccio

home > italiaans-koken > Carpaccio

Leg vlees ± 2 uur in de diepvries tot het stevig maar niet bevroren is. Ontdoe vlees met een scherp mes van al het vet. Snijd de filet in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in een enkele laag op borden. Schenk olie over het vlees. Snijd met een dunschiller krullen parmezaanse kaas van het blokje. Strooi ze over het vlees. Bestrooi vlees met peper en zout en knijp er citroensap over uit. Kies een goede kwaliteit vlees met een laag vetgehalte en weinig pezen voor dit recept. De andere ingrediënten kunnen er naar smaak over worden gestrooid en gegoten. Eventueel kunnen ze apart worden geserveerd en door de gasten zelf over het vlees worden verdeeld. Lekker met warm stokbrood. Tip! Laat uw slager of delicatessenwinkel het vlees met de snijmachine voorsnijden.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g runderfilet aan een stuk, olijfolie, klein blokje verse parmezaanse kaas, verse gemalen zwarte peper, zout, schijfjes citroen