Gefrituurde sprotjes met pittige kruidenmayonaise

home > italiaans-koken > Gefrituurde sprotjes met pittige kruidenmayonaise

Was de sprotjes en droog ze met keukenpapier. Wentel ze door de bloem en dompel ze vervolgens in een ei-melkmengsel. Verhit olie in een grote (frituur)pan. Bak de sprotjes met een paar tegelijk in enkele min. goudbruin. Op keukenpapier uit laten lekken. Houd ze warm terwijl je de rest bakt. Meng mayonaise met pepers, citroensap, peterselie, basilicum en kappertjes. Dien op in een kommetje als dipsaus.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g sprotjes, tarwebloem, om te bestuiven, 1 ei, losgeklopt, 3 eetl. melk, olie voor het frituren
voor de kruidenmayonaise: ½ kop mayonaise, 2 rode pepers, fijngehakt, 2 eetl. citroensap, 2 theel. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakt basilicum, 2 theel. kappertjes, fijngehakt