Genuese aardappel-bonenschotel

home > italiaans-koken > Genuese aardappel-bonenschotel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar; daarna afgieten en pureren. Haal bonen af, hak ze grof en kook ze gaar; afgieten. Pureer ze tot een grove massa. Meng aardappelen en bonen met de licht geklopte eieren, parmezaanse kaas, peterselie, dille en peper. Schep het mengsel in soufflékommetjes (2½ dl), in een bakvorm van Ø 23 cm of in een ovenschaal van 1 l. Strooi er met olie vermengd broodkruim over. Bak 30 min. in een oven op 180º C. of tot het mengsel door en door warm en lichtbruin is. Dit gerecht kan met elk soort vlees of als licht voorgerecht worden geserveerd. Tip! Pureer de aardappelen niet in de keukenmachine omdat ze dan plakkerig worden.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aardappelen, 500 g sperziebonen, 2 eieren, ½ kop geraspte parmezaanse kaas, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngehakte dille, vers gemalen zwarte peper, 1 kop vers broodkruim, 2 eetl. olijfolie