Gesmoorde kip met citroen, knoflook en rozemarijn

home > italiaans-koken > Gesmoorde kip met citroen, knoflook en rozemarijn

Snijd de kip in porties. Verhit olie en boter in een grote koekenpan. Leg de kipstukken naast elkaar; op matig vuur bruinbakken. Draai af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Voeg knoflook, rozemarijn, pepers en wijn toe. Afdekken, vuur temperen en 40 min. laten sudderen tot de kip gaar is. Verwijder de kipstukken en houd ze warm. Schep overtollig vet van het oppervlak van het kookvocht. Voeg citroenschil, citroensap en bouillon toe. Aan de kook brengen en 3 min. laten doorkoken. Over de kip gieten en direct opdienen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip van 1½ kg, 2 eetl. olijfolie, 30 g boter, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 eetl. rozemarijn, 2 kleine rode pepers, fijngehakt, 1½ dl witte wijn, schil van eeb halve citroen, in reepjes gesneden, 60 ml citroensap, 1½ dl kippenbouillon