Napolitaanse bloemkool

home > italiaans-koken > Napolitaanse bloemkool

Snijd de bloemkool in grote roosjes. Kook of stoom ze gaar, eventueel in de magnetron, giet ze af en spoel ze af met koud water. Pureer de niet afgegoten tomaten; zeef de pitten eruit. Verhit olie in een koekenpan. Voeg uisnippers toe, fruit ze glazig. Voeg gepureerde tomaten, olijven, kappertjes en suiker toe en laat het mengsel sudderen tot het door en door warm is. Schep de bloemkool door de saus en dien direct op. Deze schotel kan als deel van een voorgerecht of bij iedere vleesschotel worden geserveerd. Het gerecht kan een dag van tevoren bereid worden en vlak voor het opdienen worden opgewarmd.



Ingrediënten voor 4 personen

½ middelgrote bloemkool, 1 blik (425 g) tomaten, 1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngesnipperd, 12 gevulde olijven, klein gesneden, 2 theel. kappertjes, fijngehakt, ½ theel. suiker