Stroopwafels (zonder oven)

home > koekjes > Stroopwafels (zonder oven)

Meng voor het deeg de bruine basterdsuiker met de boter, het ei, melk, bloem en de kaneelpoeder.
Verwarm voor de stroop de keukenstroop, meng het met de bruine basterdsuiker totdat deze is opgelost. Snufje kaneel en boter toevoegen.
Bereiding:
Vorm van het deeg kleine balletjes en bak ze in een wafelijzer.
Bestrijk de gebakken wafel met het stroopmengsel en leg daarop een tweede wafel of, als het mogelijk is, de wafels doormidden snijden in 2 dunne wafels en die aan de binnenkant bestrijken.
(Lekker: Een stroopwafel voor het opeten even opwarmen in de oven op 50°C.)





Ingrediënten voor 4 personen

100 g bruine basterdsuiker
100 g boter
1 ei
1 eetl. melk
200 g bloem
1/2 theel. kaneel
1/3 pot keukenstroop
90 g bruine basterdsuiker
iets kaneel
50 g boter