Broccolischotel met shoarmareepjes

home > koken-met-een-wok > Broccolischotel met shoarmareepjes

Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Prei in ringen snijden. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. Champignons in dunne plakjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, prei, champignons en plakjes broccoli op hoog vuur 2 min. roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 min. meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 min. meebakken. Ketjap manis en 3 eetl. water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 min. al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g broccoli, 200 g prei schoongemaakt, 2 grote champignons in plakjes gesneden, 1 rode ui, 3 eetl. olie, 1 teentje knoflook uitgeperst, 300 g shoarmareepjes, 1 eetl. ketjap manis, versgemalen peper