Groentewok met (eier)mie

home > koken-met-een-wok > Groentewok met (eier)mie

Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon en verdeel ze in vieren. Snijd de Chinese kool in smalle reepjes. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze, zonder zaadjes, in stukjes. Snijd de bos-uitjes in ringetjes. Maak de knoflook en de sperziebonen of peultjes schoon en verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook de sperziebonen of peultjes, bloemkool en broccoli 3 min. Giet de groenten af en spoel er koud water over. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kastanjechampignons, Chinese kool, rode peper, bosui, geperste knoflook, sperziebonen of peultjes, bloemkool en broccoli 3 min. Voeg zout naar smaak, ketjap manis, bouillon en basterdsuiker toe en stoof zachtjes 3 min. Kook intussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de wokschotel bij de mie en strooi er gehakte koriander over.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g kastanjechampinons, ½ of 1 kleine Chinese kool, 1 Spaanse rode peper, 4 lente-/bosuitjes, 2 teentjes knoflook, 100 g sperziebonen of peultjes, 200 g bloemkool, 200 broccoli, 2-3 eetl. wokolie of zonnebloemolie, zout, 2 eetl. ketjap manis, 1 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet), 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker, 1 pak (eier)mie, 2 eetl. gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries)