Macaroni met courgette en olijven

home > koken-met-een-wok > Macaroni met courgette en olijven

Snijd de courgettes in kleine blokjes. Pel de tomaten (kruis het velletje in, houd ze ca. 30 sec. in kokend water en spoel ze koud af) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit terwijl de pasta kookt de olie in de wok, roerbak de uitgeperste knoflook even en voeg dan de courgette, de tomaat en de kruiden toe en roerbak ca. 2 min. Voeg de olijven toe en laat het geheel nog ca. 4 min. zachtjes pruttelen; voeg vlak voor het eind de stukjes kaas toe. Giet de pasta af en schep hem door de saus. Lekker met een groene salade.





Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes, 3 vleestomaten, 200 g belegen kaas, 300 g macaroni, 2 eetl. olijfolie, 2 knoflooktenen, 1-1½ theel. Italiaanse keukenkruiden, 100 g zwarte olijven zonder pit