Kaasaardappelen

home > koken-met-kaas > Kaasaardappelen

Boen de aardappelen schoon onder de koude kraan en kook ze in ca. 30 min. gaar in weinig water met kummel. Stort de aardappelen vervolgens op een vergiet en laat ze schrikken onder de koude kraan. Haal de schil eraf en laat ze afkoelen. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Meng de room met de dooiers in een kom en breng het pittig op smaak met versgemalen zwarte peper, zout, nootmuskaat en gemalen kummel. Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter, leg er een laag aardappelen in, vervolgens de in plakken gesneden ham en kaas, de in reepjes gesneden augurken en de paprika. Leg hier een laag aardappelen op, gevolgd door een laag garnituur. De bovenste laag moet uit kaas bestaan. Giet de saus erover en leg hier en daar een klontje boter. Zet het gerecht 40 min. op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200ºC. Dien het gerecht op met een royale kropsla.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg aardappelen, peper, zout, kummel, nootmuskaat, 350 g kaas, 200 g ham, 3 uien, 6 zure augurken, 1 rode paprika, 1 potje zure room, 2 eierdooiers, boter