Frisse koolsalade

home > kool-gerechten > Frisse koolsalade

Snijd de mandarijnen elk in 4 mooie plakken, vang hierbij het sap op, en verdeel over vier borden. Klop voor de dressing alle ingrediënten en het mandarijnsap door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Sprenkel de helft ervan over de mandarijnplakken. Blancheer intussen de snijbonen 2-3 min. en laat uitlekken. Verdeel alle groenten en de kaas over de borden. Verwarm de rest van de dressing tot lauwwarm en lepel hem over de salade. Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

2 mandarijnen gepeld, 100 g snijbonen in ruitjes, 50 g witte kool in zeer dunne reepjes, 50 g rode kool in zeer dunne reepjes, 50 g Chinese kool in zeer dunne reepjes, 150 g zachte geitenkaas.

voor de dressing: 2 eetl. (frambozen)azijn, 4 eetl. olie, 2 takjes citroentijm, 1 kruidnagel fijngemalen, 2 eetl. rietsuiker, zout, versgemalen zwarte peper