Goulash met witte kool

home > kool-gerechten > Goulash met witte kool

Week de paddenstoelen ca. 30 minuten in heet water. Dep het vlees droog en snijd het in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan en braad op hoog vuur het vlees bruin. Was de witte kool en snijd deze in reepjes.
Giet de paddenstoelen af en hak ze fijn. Doe de spekblokjes bij het vlees en voeg de ui, de paddenstoelen, de kool en de zuurkool toe. Laat alles smoren en roer er de tomatenpuree, zout en peper, paprikapoeder en een snufje suiker doorheen. Giet het vocht van de paddenstoelen erbij en 500 ml water. Breng alles aan de kook en laat het geheel ca. 1 uur en 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de rookworsten volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de worsten aan stukjes en voeg ze toe aan de goulash. Hak kort voor het serveren de peterselie grof en strooi over de goulash. Breng het geheel op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Lekker met aardappelpuree met crème fraîche.

Ingrediënten voor 4 personen

30 gram gedroogde paddenstoelen, 1 grote zoete ui 1½ kg rundvlees, 150 gram spekblokjes, 2-3 eetlepels olie, 1½ kg witte kool, 850 gram witte wijnzuurkool, 2-3 eetlepels tomatenpuree, 2 rookworsten, zout, peper, paprikapoeder, suiker, peterselie