Gado Gado

home > maleis-koken > Gado Gado

Schil de aardappel en snijd in dunne plakjes.
Kook de overige groenten beetgaar.
Rangschik op een grote platte schaal en garneer met plakjes ei.

Bereiding pindasaus:
Maak een boemboe in de vijzel van: ui, knoflook, kemirienoten, ketoembar, djinten, laos, djahe, sambal en suiker.
Laat de boemboe heel goed gaar worden en blus met assemwater.
Pindakaas : water in verhouding 1 : 1,5 toevoegen.
Voeg 1/8 plak santen en 2 eetlepels ketjap toe en verwarm au bain marie.
Evt. 2 theelepels kerrie toevoegen voor een bijzonder accent.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ei, hardgekookt
1 aardappel, in de schil gekookt
1 zakje kroepoek/emping
1 spitskool
400 gram spercieboontjes
200 gram taugeh
1 ui
2 tenen knoflook
2 kemirienoten
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel laos
1 theelepel djahe
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel assemwater
1/8 plak santen
bouillonpoeder naar smaak
ketjap manis naar smaak
1 pot pindakaas