Gebakken sperziebonen

home > maleis-koken > Gebakken sperziebonen

Wrijf de kleingesneden ui met de sambal, de trassi, de kurkuma, de geraspte
kemirienoten en de suiker fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin
het kruidenmengsel 2 minuten. Voeg de stukjes sperzieboon toe en fruit deze onder
voortdurend omscheppen 5 minuten. Voeg het water en wat zout toe. Breng het
geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de
sperziebonen 10 minuten zachtjes sudderen tot ze praktisch gaar zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels sambal
1 theelepel trassi
½ theelepel kurkuma
3 geraspte kemirienoten
1 theelepel suiker
3 eetlepels olie
500 g schoongemaakte en in kleine stukjes
gesneden sperziebonen
4 eetlepels water
zout