Gegrilleerde kruidige kip

home > maleis-koken > Gegrilleerde kruidige kip

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper. Grilleer de stukken kip onder
regelmatig keren 10 minuten onder een voorverwarmde ovengrill. Wrijf de
uitgeperste knoflook met het gemberpoeder, de sambal, de geraspte kemirienoten
en de trassi fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenpapje
2 minuten. Voeg het water en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Draai
de hittebron laag en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Wentel de stukken kip
door de saus en grilleer ze onder regelmatig omkeren en bestrijken met de kruidige
saus nog ca. 25 minuten tot ze gaar zijn. Leg de stukken kip op een schaal en
schenk er de rest van de saus over.





Ingrediënten voor 4 personen

1 overlangs doormidden gesneden kip van ca 1250 g
zout
peper
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels sambal
3 geraspte kemirienoten
1 theelepel trassi
1 eetlepel olie
11/2 dl water
15 g santen