Gemarineerde kipblokjes

home > maleis-koken > Gemarineerde kipblokjes

Vermeng de yoghurt in een schaal met de slagroom, de uitgeperste teentjes
knoflook, het gember- en vijfkruidenpoeder, de kurkuma en wat zout en peper. Roer
alles goed dooreen. Voeg de blokjes kippenvlees toe en laat deze ten minste 4 uur
marineren. Verhit de olie voor het frituren tot 190°C. Neem de stukjes kip uit de
marinade, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Bak de stukjes
kippenvlees in ca. 6 minuten in de hete olie gaar en bruin. Laat de stukjes kip
uitlekken op keukenpapier. Verwarm de marinade in een pannetje. Leg de stukjes
gebakken kippenvlees op een schaal en schenk er de warme saus over.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ½ dl yoghurt
1 dl slagroom
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel kurkuma
zout
peper
500 g in blokjes gesneden kipfilet
olie voor het frituren