Gestoofde eend in zure saus

home > maleis-koken > Gestoofde eend in zure saus

Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een schaal met de azijn, de sambal, de
kurkuma, de koriander, de komijn en wat zout en peper. Voeg de stukken eend toe
en laat deze onder nu en dan omkeren ten minste 8 uur marineren. Verhit de olie in
een pan en bak hierin de gemarineerde stukken eend lichtbruin. Voeg de marinade
en het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een
deksel op de pan en laat de stukken eend ca. 1 uur zachtjes sudderen tot ze gaar
zijn. Leg de stukken eend op een schaal. Voeg de suiker aan het stoofvocht toe en
roer alles goed dooreen tot de suiker is opgelost. Schenk de saus over de stukken
eend.





Ingrediënten voor 4 personen

5 uitgeperste teentjes knoflook
1 dl azijn
2 theelepels sambal
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
zout
peper
1 in acht stukken verdeelde eend van ca 2 kg
4 eetlepels olie
½ dl water
2 eetlepels suiker