Gestoofde vis met kokossaus

home > maleis-koken > Gestoofde vis met kokossaus

Bestrooi de visfilet met wat zout. Breng de vis met de helft van het water en de helft
van de santen in een pan langzaam aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de
vis 10 minuten zachtjes sudderen tot hij gaar is. Neem de vis uit de pan, laat hem
uitlekken, leg hem op een schaal en houd hem warm. Verhit de olie in een pan en
fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de trassi, het gember- en
chilipoeder toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de
rest van het water en de santen, het citroensap en de suiker toe. Breng de saus
onder voortdurend roeren aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 5
minuten zachtjes koken. Schenk de saus over de warmgehouden visfilet. Bestrooi
het gerecht met de fijngehakte peterselie en garneer het met de partjes citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g schelvis- of kabeljauwfilet
zout
3 ½ dl water
100 g santen
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels trassi
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels citroensap
2 theelepels suiker
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 in partjes gesneden citroen