Groentesoep

home > maleis-koken > Groentesoep

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de reepjes Chinese kool, de stukjes
bleekselderie, de plakjes wortel en de geraspte gemberwortel onder voortdurend
omscheppen 2 minuten. Voeg de bouillon, de sojasaus en wat zout en peper toe.
Breng de soep aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en
laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Maak de maïzena in een kommetje aan met
wat water. Roer het mengsel door de soep tot een licht gebonden geheel is
ontstaan. Roer de sesamolie vlak voor het serveren door de soep.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olie
200 g schoongemaakte en in reepjes gesneden
Chinese kool
4 schoongemaakte en in kleine stukjes
gesneden stengels bleekselderie
3 in plakjes gesneden worteltjes
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 l kippebouillon
2 eetlepels sojasaus
zout
peper
2 theelepels maïzena
2 theelepels sesamolie