Inktvis in pittige sojasaus

home > maleis-koken > Inktvis in pittige sojasaus

Wrijf de uitgeperste teentjes knoflook met de sambal, de trassi en het gemberpoeder
fijn in een vijzel. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin het kruidenpapje 1
minuut. Voeg de plakjes inktvis toe en bak deze onder voortdurend omscheppen 5
minuten. Voeg de sojasaus, de tomatenpuree, het citroensap, de bruine suiker en
wat zout toe. Laat het gerecht bij matige hitte en onder regelmatig omscheppen 5
minuten sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels sambal
1 theelepel trassi
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olie
500 g schoongemaakte en in plakken
gesneden inktvis
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels citroensap
1 eetlepel bruine suiker
zout